Subaru Solterra

Exterieur Design
De zon en de aarde. Sol en terra. Samen in de natuur. Samen in SOLTERRA, de volledig elektrische SUV, een in het leven geroepen krachtige go-anywhere AWD, die bijdraagt aan een duurzame toekomst met praktisch en veilig rijplezier.


Natuurlijke stijl
De naadloos ontworpen hexagonvormige grille staat voor de energie-efficiëntie van een BEV. De carrosserie met de horizontale lijn begint bij de grille en de dynamische spatborden die van binnenuit naar buiten buigen laten de kracht van een SUV zien.


Geavanceerde aerodynamica
Van boven tot onder maakt elk onderdeel van de SOLTERRA deel uit van een evolutie in voertuigtechniek. De dubbele achterklepspoilers zijn niet alleen een uniek designelement; ze helpen de luchtstroom te beheersen in combinatie met de volledige bodemplaat voor stil, efficiënt en veilig rijden, ongeacht de weers- en wegomstandigheden.
 

Kleuren en velgen
Van het moderne Harbor Mist Gray tot het prachtige Emotional Red, introduceert Subaru een selectie van nieuwe kleuren exclusief voor de gloednieuwe SOLTERRA. Daarnaast kan de SOLTERRA besteld worden met zowel 18" velgen als de 'sportievere' 20" velgen beschikbaar met het Sky Package.
Ontdek alle nieuwe kleuren en neem een diepere kijk in de eerste volledig elektrische Subaru met de online brochure! 

jlTD70t6qkOvsVRMJOnYfJAI8jLkryTdQtkzmrYF.jpg

Interieur Design
Het ruime SOLTERRA interieur biedt ontspannend comfort en geeft iedereen, vooral de passagiers op de achterbank, de ruimte om zich uit te strekken en te genieten van de reis. Sterker nog, de stille EV-prestaties maken gesprekken voeren gemakkelijker.
 

Commando's en controle
Het SOLTERRA cockpit-ontwerp straalt de filosofie van Subaru uit: veel zicht rondom, eenvoud en gebruiksgemak. Essentiële informatie voor veilig rijden wordt weergegeven op een laag gemonteerd instrumentenpaneel en een goed zichtbare console. Het grote middendisplay combineert een hoge zichtbaarheid met een lage reflexibiliteit voor maximale leesbaarheid. Het is weldoordacht gepositioneerd om het gevoel van ruimte te versterken en tegelijkertijd het
grootste gebruiksgemak te bieden.
 

Zwevende console
Het geavanceerde zwevende ontwerp van de middenconsole is geïnspireerd op het shift-bywire gebruik. Eronder ligt een veelzijdige open opslagruimte en alle bedieningselementen zijn makkelijk te gebruiken. In de middenconsole zit een draadloze oplader volgens de Qi-standaard. Voor extra gebruiksgemak heeft de box een doorzichtig deksel. Enkel beschikbaar in de Sky Package.
 

Blijf verbonden
Hou te allen tijde contact met uw Solterra en het ingebouwde multimediasysteem via de SUBARU Care app; uw paspoort naar een nieuwe wereld vol verbondenheid en gebruiksgemak. Via de app op uw smartphone kunt u op afstand toegang krijgen tot een breed scala aan informatie en functies, en deze bedienen zodat u verbonden blijft met uw SOLTERRA, zelfs wanneer u er niet bent.

QjBgWnSthcWTDuaM0SaFcB6TgVH0BowQjK81Cy3f.jpg

Uw veiligheid, onze prioriteit
Op het gebied van veiligheid gaat Subaru tot het uiterste door geavanceerde veiligheidssystemen al meer dan vijftig jaar lang te testen en opnieuw te testen. De SOLTERRA beschikt over een volledige reeks innovatieve systemen voor het voorkomen en vermijden van botsingen, zoals SUBARU Safety Sense en het e-SUBARU GLOBAL PLATFORM - Subaru's meest onbuigzame platform ooit - ontworpen om ook de batterij te beschermen. Dankzij onze all-around veiligheid komen we dichter bij een ongevalvrije toekomst.


Veiligheid rondom en diepgaand
De Solterra is voorzien van standaard Safety Sense Driver Assist-technologie, die toezicht houdt op het verkeer voor de auto, cruisecontrol optimaliseert en u waarschuwt wanneer u buiten uw rijstrook slingert. De automatische Pre-Collision Braking-functie kan volledige remkracht uitoefenen en u in noodsituaties volledig tot stilstand brengen. Geavanceerde adaptieve cruisecontrol kan een deel van de stress van het rijden wegnemen door te helpen bij het sturen, remmen en gas geven, zowel in het dagelijkse verkeer als tijdens lange ritten.

 

dI4TeI7cDvyrEtGgAb1wicuYtg0kFBI8s3zymG7A.png
FquQjuRfBCsXSnhyvsaMWV9z9haJSEsv5aHh7wfg.png

Nieuwe krachtbron, nieuwe mogelijkheden
Een auto voorzien van een elektrische krachtbron opent een nieuwe wereld: een nieuw ontwikkeld e-SUBARU GLOBAL PLATFORM met een compacte, in het frame van het voertuig geïntegreerde accu met hoge capaciteit voor meer stijfheid. Elektromotoren op de voor- en achteras zorgen voor een betere wegligging, meer veiligheid en een stille respons zoals alleen elektromotoren die kunnen leveren.


Elektrische krachtbron
De voor- en achterassen zijn voorzien van compacte eAxle-motoren met onmiddellijke levering van het volledige koppel voor een krachtige, snelle respons en lineaire acceleratie. S PEDAL DRIVE maakt dynamische
controle van acceleratie/deceleratie mogelijk vanaf het gaspedaal, en de batterijtemperatuur wordt geregeld door een waterkoelingssysteem om stabiele prestaties te garanderen.


Opladen
Een groter bereik en compatibiliteit met opladers met een hoog vermogen ondersteunen het hulpprogramma van de SOLTERRA. 150kW DC snelladen brengt de batterij in 30 minuten tot 80% van zijn capaciteit, terwijl een warmtepomp zorgt voor korte oplaadtijden en een stabiele output in de winter. Het vanop afstand controleren van de laadstatus en andere functies is ook mogelijk via smartphone.

QntR97vRRRdCXCSVBOekCCMJHCFVE2dygnSG77UZ.png

Ga overal, ontdek het onbekende
Het AWD systeem is voor Subaru van fundamenteel belang om veilig te kunnen Bodemvrijheid rijden. De twee eAxle-motoren van de SOLTERRA drijven onafhankelijk van elkaar de voor- en achterwielen aan, en zorgen voor een nauwkeurig afgestelde koppelregeling dat het Subaru AWD naar een nog hoger niveau tilt. Bovendien bieden X-MODE en het nieuwe Grip Control prestaties op ruwe wegen die de verwachtingen van een elektrische wagen overtreffen.

  • AWD Systeem: dankzij de functies van de eAxle-motoren voor en achter worden krachtverdeling en remvectoring continu en nauwkeurig geregeld om de grip op elk wiel te behouden.
     
  • X-MODE: X-MODE stelt de SOLTERRA in staat om door de zwaarste omstandigheden te rijden, inclusief diepe sneeuw of modder, om uitstekende rijprestaties op ruwe wegen te leveren.
     

  • Bodemvrijheid: De SOLTERRA is een echte SUV met off-road bodemvrijdheid. Bovendien zijn de aanrij-, afrij- en overrijhoek zo berekend opdat het carrosserie en de batterij beschermd worden.

René Zuithof-

René Zuithof

Jarno Zuithof-

Jarno Zuithof

Coen Bernds-

Coen Bernds